Leírás
Egy klasszikus kovászos kenyér csavart külsővel. Kívül ropogós, belül pihe puha.
Mi az a vadkovászoskenyér?
A vadkovász (vagy természeteskovász) csak kiválóminőségűlisztből,és tiszta vízből áll. Ha ez a kettő megvan, akkor a legevőben lévő erjesztőbaktériumok segítségével 5-7 nap alatt elkészítjük a vadkovászunkat. Így a kenyereink élesztőmentesen, csak lisztből, vízből, és egy csipet sóból állnak. A dagasztást követően formázzuk, pihentetjük őket, majd 20-24 órára 5 fokos hűtőbe kerülnek, így egy lassú kelesztési folyamat végére érik el a tökéletes minőségüket.
Mitől más, mint az élesztős vagy ipari kovászos kenyér?
A természetes kovásszal évezredek óta dolgozik az emberiség. Régen pénteken délután elkezdődött a kovász (morzsoltka) előkészítése, és szombatig tartott a kemencében a sütés családi programként, majd egy hétig ezt a kenyeret ették a nagyszüleink. Itt az ideje,hogy visszatérjünk a hagyományos kenyérhez, hogy újra egészségesen étkezzünk.
Kiknek ajánljuk?
‣Akik minőségi kenyeret szeretnének
‣Akiknek fontos az egészségük
‣Akik vigyázni akarnak az alakjukra
Pékárunkban partnerünk:
Vál-Völgye Pékség