Tönkölybúzás sokmagvas kenyér 500 g

Ez a formakenyér azon túl, hogy nagyon egészséges, az egyik legfinomabb termékünk.

 

Mi az a vadkovászoskenyér?

A vadkovász (vagy természeteskovász) csak kiválóminőségűlisztből,és tiszta vízből áll. Ha ez a kettő megvan, akkor a legevőben lévő erjesztőbaktériumok segítségével 5-7 nap alatt elkészítjük a vadkovászunkat. Így a kenyereink élesztőmentesen, csak lisztből, vízből, és egy csipet sóból állnak. A dagasztást követően formázzuk, pihentetjük őket, majd 20-24 órára 5 fokos hűtőbe kerülnek, így egy lassú kelesztési folyamat végére érik el a tökéletes minőségüket.

Mitől más, mint az élesztős vagy ipari kovászos kenyér?

A természetes kovásszal évezredek óta dolgozik az emberiség. Régen pénteken délután elkezdődött a kovász (morzsoltka) előkészítése, és szombatig tartott a kemencében a sütés családi programként, majd egy hétig ezt a kenyeret ették a nagyszüleink. Itt az ideje,hogy visszatérjünk a hagyományos kenyérhez, hogy újra egészségesen étkezzünk.

Kiknek ajánljuk?
‣Akik minőségi kenyeret szeretnének

‣Akiknek fontos az egészségük

‣Akik vigyázni akarnak az alakjukra

Pékárunkban partnerünk:
Vál-Völgye Pékség

1.300 Ft

Elfogyott

Kategória:
  • Free global shipping on all orders
  • 30 days easy returns if you change your mind
  • Order before noon for same day dispatch
Guaranteed Safe Checkout

Leírás

Ez a formakenyér azon túl, hogy nagyon egészséges, az egyik legfinomabb termékünk.

 

Mi az a vadkovászoskenyér?

A vadkovász (vagy természeteskovász) csak kiválóminőségűlisztből,és tiszta vízből áll. Ha ez a kettő megvan, akkor a legevőben lévő erjesztőbaktériumok segítségével 5-7 nap alatt elkészítjük a vadkovászunkat. Így a kenyereink élesztőmentesen, csak lisztből, vízből, és egy csipet sóból állnak. A dagasztást követően formázzuk, pihentetjük őket, majd 20-24 órára 5 fokos hűtőbe kerülnek, így egy lassú kelesztési folyamat végére érik el a tökéletes minőségüket.

Mitől más, mint az élesztős vagy ipari kovászos kenyér?

A természetes kovásszal évezredek óta dolgozik az emberiség. Régen pénteken délután elkezdődött a kovász (morzsoltka) előkészítése, és szombatig tartott a kemencében a sütés családi programként, majd egy hétig ezt a kenyeret ették a nagyszüleink. Itt az ideje,hogy visszatérjünk a hagyományos kenyérhez, hogy újra egészségesen étkezzünk.

Kiknek ajánljuk?
‣Akik minőségi kenyeret szeretnének

‣Akiknek fontos az egészségük

‣Akik vigyázni akarnak az alakjukra

Pékárunkban partnerünk:
Vál-Völgye Pékség